A fluktuáció kezelése az EAST-PERSONAL Kft.-nél

Napjainkban nem csupán a munkaerőhiány okoz gondot a magyarországi gyárak, üzemek és egyéb vállalatok számára, hanem egyaránt gondot jelent a termelést biztosítani hivatott, már betanított munkaerő megtartása is.

Mint minden munkaerő kölcsönző cég, természetesen az EAST-PERSONAL Kft. is számos alkalommal szembesült már a fenti problémával.

Cégünk jelentős számban foglalkoztat harmadik országbeli (főként ukrán) munkaerőt. Ezeknek az embereknek a tartós foglalkoztatása és megtartása teljesen más módszereket igényel, mint tegyük fel egy EU-s útlevéllel rendelkező munkavállaló esetében.

Azt tapasztaltuk, hogy ezeknek az embereknek a legfontosabb dolog a biztos és kiszámítható jövedelem mellett a biztonságtudat. Éppen ezért a cégünk által biztosított külső körülmények (megfelelő szállás, az utaztatás bizosítása stb.) mellett igény mutatkozik arra, hogy állandó kommunikáció legyen közöttük és a cégeink között. Ezeknek az igényeknek a kiszolgálását a mi cégünk a munkások számára az állandóan elérhető, több nyelven beszélő koordinátorok alkalmazásával teszi lehetővé.

A harmadik országbeli munkások számára a hosszútávú foglalkoztatást elősegítő két éves munkavállalói vízum elkészítését biztosítjuk. További motivációt jelent még az, hogy a vízum ügyintézésével járó és a munkábaállásig felmerülő egyéb költségeket is teljes egészében elengedjük számukra egy bizonyos hosszabb időintervallumú foglalkoztatás esetében.

A fluktuáció kízarását teljes egészében egyetlen cég sem tudja biztosítani, viszont kellő odafigyeléssel és a problémák megfelelő módon való kezelésével a cégünknél előforduló munkaerőingadozást a minimálisra sikerült lecsökkenteni.